Brunkager
BAGETID!
Så blev der alligevel tid til lidt julebag her i den stressede december måned.
Idag har jeg bagt nogle lækre brunkager som får hele huset til at dufte af jul, så jeg deler opskriften med jer
Du skal bruge:
125 g smør skåret i små stykker
63 g lys sirup
125 g sukker
1/2 spsk stødt kanel
1/2 tsk stødt nellike
6 g revet appelsinskal
50 g smuttede, hakket mandler
1 tsk potaske
1/2 spsk lunkent vand
250 g hvedemel
Giver ca. 60 småkager
Start med at komme smør, sirup og sukker i en gryde.
Lad det så smelte ved middel varme under omrøring, det må ikke koge!
Når blandingen er smeltet så heldes det over i en skål, så skal der tilsættes kanel, nellike, appelsinskal og mandler. Rør sammen til blandingen er halvkold ca. 28 grader
Så tager vi i en ny skål potasken og opløser i det lunkne vand, og rør det i smør og kryderblandingen.
Bland så melet i, lidt efter lidt
Del dejen i 2 potioner, rul dem til kugler, og stil dem tildækket i køleskabet i mindst et døgn
TIK.TAK.TIK.TAK.
ZZZZZZZ.
TIK.TAK.TIK.TAK
Et døgn senere
Så tager vi de 2 kugler dej ud af køleskabet, og ruller dem ud på en bordplade strøjet med mel. TIP – tag dejen ud af køleskabet 15-20 minutter før de skal rulles ud, så er de nemmere at arbejde med
Her kan du så selv vælge om du vil lave små kugler, cookies eller om du vil stikke dine brunkager ud med forme.
Jeg stikker selvfølgelig mine ud med forme, så er de lidt sjovere at spise
Så er kagerne klar til at komme i ovnen, læg dem på en plade med bageparpir og lade dem bage i ca. 7 min ved 175 grader
PYNTETID
her kan du gøre helt som du selv vil, og gå så meget amok som du har lyst til. Jeg bruger glasur med forskellige frugtfarver i
Så er de lige til at spise Muums..
Rigtig glædelig lillejuleaften
Møøs Møøs JulieSchnoor
Ingen kommentarer endnu