Lad os lave nogle fregner

Sådan laver du årets græskar

Så blev det efterår og halloween kommer tættere og tættere på. I år vill jeg gerne lave et lidt anderledes græskar en det traditionelle, altså at skære et motiv ud i græskaret og sætte et lys eller lægge en lyskæde ind i græskaret. Hvert år tænker jeg nemlig at jeg vil prøve at gøre noget anderledes med græskaret men så kommer jeg fra det, eller også synes jeg ikke at ideén har været god nok. Men i sidste uge fik jeg en ide til at lave et græsker med mos i, og med pyntegræsker der ligger på toppen. Så her kommer en step by step, guide til hvordan du kan lave dette græskar hvis du synes det er ligeså cool som jeg gør.

Jeg startede med at udhule græskaret, jeg lavede ansigtet, og så smurte jeg atamon på indersiden af hele græskaret. Min veninde fortalte mig at det skulle får græskaret til at holde i længere tid, jeg har aldrig gjort det før så det bliver spændene at se om det hjælper på holdbarheden, for græskaret skulle jo gerne holde sig pænt hele oktober.

Min faster forslog mig at stille græskaret på en lerpotte både så det kommer lidt op i højde men også så bunden af græskaret får luft. Så begyndte jeg ellers bare at give den gas med mos, jeg lagde et stykke mos ovenpå lerpotten, så det ligner at mosen flyder ud over lerpotten. Den skal stå op af en mur så for at spare på mossen jeg lod bagsiden være bar.

Derefter placerede jeg græskaret på mosen der ligger på lerpotten også fyldte jeg græskarets ansigt ud med mos. – Et lille tip kan være at bruge noget lim så mosen bliver hvor den skal, jeg limede også lidt smågrene og kogler fast på mosen, for at give det lidt ekstra. Jeg brugte selv hobbylim, men jeg tror faktisk en limpistol ville have været nemmere at arbejde med.

Efter at have fyldt græskarets ansigt med mos, tog jeg et stort stykke mos og lade på toppen af græskaret, toppen af græskaret havde jeg skåret af så jeg kunne udhule græskaret, så mosen falder en smule ned i græskaret og laver en slags skål man kan lægge pyntegræskarne i.

Så er det ellers bare at fylde i med pyntegræskar. Jeg har bare lagt pyntegræskarne oven på mosen, jeg har ikke limet dem fast eller noget, men det kunne man helt klart godt gøre. – Et tip er enten at købe et større græskar en det jeg har købt, man kunne også købe mindre pyntegræskar så ville der kunne ligge flere små pyntegræskar oven på det store græskar. Da jeg havde besluttet mig for hvor græskar dekorationen skulle stå, lagde jeg nogle flere pyntegræskar på jorden omkring lerpotten.

Nika ved ikke helt hvad hun skal synes om det nye familie medlem, mon ikke hun vender sig til ham.

Hvad synes i om resultatet? Personligt er jeg helt tosset med det, jeg synes det ser super fint ud.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Lad os lave nogle fregner